Hjälp till på hemmaplan, insamling den 18 november.

INSAMLING TILL FLYKTINGFAMILJER I STRÅTJÄRA!

Nu har det kommit tre flyktingfamiljer till Stråtjära. Karin Orvik Blanksvärd var och hälsade på dem. Det är två familjer från Syrien och en familj från Irak. De var alla väldigt glada över att få besök av en svensk – och de såg mycket förvånade ut när de hörde att jag inte kom från Migrationsverket. De har tak över huvudet och sängar att sova i, men för övrigt ekar det tomt i lägenheterna.

Flera av barnen var ute i t-shirt och flipfloptofflor utan strumpor trots att det var bara 5 plusgrader. I en familj med 5 personer hade de 3 tallrikar att dela på. För att pengarna ska räcka till mat handlar de på Lidl och andra lågprisbutiker. Med hjälp av Google Translate och lite knackig engelska kunde vi kommunicera något sånär. Nu får vi i bygden göra vad vi kan för att hjälpa dessa familjer så att det känner sig välkomna och slipper frysa i vinter!

Nedan följer en lista på vad familjerna behöver. Kom ihåg att allt som lämnas skall vara helt, rent och fräscht!
Inlämning kan ske onsdagen den 18 november på Missionskyrkan i Skog mellan 18-20

* Kläder (för inne- och utebruk) och varma skor till barn i åldrar från 3 år – tonår. Till både killar och tjejer.
* Herr- och damkläder i olika storlekar – framför allt varma ytterkläder
* Vinterskor i olika storlekar (bl.a. 32, 38, 41, 44, 45)
* Mattor
* Handdukar/badlakan
* Tallrikar o div. husgeråd
* Stora och små kastruller
* Leksaker (papper, pennor, kritor, böcker, spel, mm.)

Tack på förhand!

serbien-jpg

Kommentarer inaktiverade.