ICA kan bli Tempo till sommaren!

ica

Efter sju år som Stråtjäras ICA-Handlare väljer Gudrun att fortsätta mot andra äventyr  till sommaren.

Efter att ICA gjort en gedigen utredning om att fortsätta med ICA i Stråtjära, kom det fram till att det är för låg omsättning och har för stora investeringsbehov (enl, ICA’s mått mätt). Efter det svaret var Gudrun tvungen att ta ett beslut! Lägga ner affären eller hitta en annan kedja. Hon kontaktade Axfood (Tempo) och fick svar från dem att de gärna ville etablera en affär i Stråtjära.  På Tempo är färskvaror och i fokus och här finner du även dina lokala producenter. Förhoppningsvis är allt klart till sommaren.

Att vara Handlare på in mindre ort och inte få stöd från sin kedja är väldigt jobbigt. ICAs avgifter för att bedriva ”byaaffärer” är höga. Tempos avgifter skall vara ¼-del av vad de betalar idag.

Vi på Skogs Socken tycker först och främst att det är tråkigt att Gudrun som person lämnar byn och tycker att hon är väldigt serviceinriktad, trevlig och glad i sin roll som handlare. Vi önskar även henne lycka till med vad hon än tar för sig i framtiden. Vi tackar också för att hon försöker hitta en ny handlare så vi får ha en affär, mack, systembolag, tipstjänst, en samlingsplats och den trevliga personalen kvar.

TACK Gudrun för allt!

läs även http://www.helahalsingland.se/halsingland/soderhamn/nuvarande-agare-orkar-inte-driva-butiken-i-stratjara-langre-da-valjer-ica-att-kliva-av

Kommentarer inaktiverade.