Stora emigrantresan 22 september – 14 oktober 2016

Stora emigrantresan 22 september – 14 oktober 2016

 Det finns 6 platser kvar på den här resan till USA i höst som startar 22:a september!! Vi är redan 6 som ska åka från Skog. Resan är specialdesignad utifrån våra önskemål att besöka svenskbygderna och möta ättlingar till oss som är med på resan. Har Du/Ni släktingar som i Illinois, Iowa Kansas och Minnesota är det stor chans att träffa dem under resan. Så har ser resans olika etapper ut:

23:e september anländer i Chicago och åker vidare till Bishop Hill. Vi stannar där under deras jordbrukardagar som samtidigt firar 170 år. Den 25:e september vi vidare mot Webster City i Iowa. Nu är vi området där flera av de tidiga emigranterna från Skog:s socken slog sig ner!! T ex Peter Englund med hustru en av pionjärerna, familjen Olof Törnell och Daniel Carlsson. Tidigt den 28:e september åker vi mot Clay Center i Kansas. Där också ett antal Skogbor slog sig ner.  Den1:a oktober bär det av till Los Angeles. Där blir det många olika utflykter. Den 5:e oktober bär det sedan av mot Grand Canyon!! Även där flera olika utflykter i området. Sedan blir det västerut igen från Las Vegas. Sent på kvällen den 7:e oktober landar vi i Minneapolis. Nu kommer vi att åka runt i svenskbygderna i Minnesota (Wilhelm Moberg land). Den 11:e oktober är vi tillbaka i Chicago!! Där stannar vi i två dagar innan det är dags att återvända till Sverige.

Vill Du/Ni har mera information kan ni kontakta Gun-Marie Swessar 070-6552659
Gun-Marie bor i Alfta och har flera gånger tidigare ordnat liknande resor
Anmälan senast den 20:e maj.

/Ingrid Belfrage Tönnånger

Sverige-USA-flagga

 

Kommentarer inaktiverade.