Mats Strandberg, Staffanshus kl. 13.00 den 3 september, Välkomna!

Mats Strandberg uppträder för oss på Staffanshus kl. 13.00 den 3 september, Välkomna!Mats strandberg

Journalistisk karriär

Mats Strandberg inledde sin journalistiska bana efter att han som 17-åring skickat in ett ljudband till Sven Jerring som gav honom arbete på ungdomsradion. Han har sedan arbetat vid TT, Idrottsbladet och därefter på Radiosporten] sedan slutet av 1960-talet. Strandberg har bevakat ett flertal stora idrottsarrangemang, till exempel OS och VM. Han har som reporter varit specialiserad på tennis, bordtennis och boxning. Lars-Gunnar Björklund har, till följd av Strandbergs karakteristiska kommentatorstil, kallat Strandberg “Radiosportens smattrande ordkulspruta”

Komiker och imitatör

Strandberg har, vid sidan om sin journalistiska verksamhet, även arbetat som komiker och imitatör. Han har bland annat imiterat Arne Thorén, Carl Bildt, Anders Björck, Bengt Öste och Robert Aschberg. Som imitatör har han turnerat med Roger Pontare, Jill Johnson, Nanne Grönvall och Peter Lundblad samt även medverkat i TV.

På spåret

Mats Strandberg deltog flera gånger i TV-programmet På spåret och vann tävlingen vid fyra tillfällen: 1988 tillsammans med Björn Hellberg och Bengt Grive, 1990 tillsammans med Hellberg och Joakim Nyström samt 1991 och 1993 med Hellberg och Grive.

Kommentarer inaktiverade.