Equmeniakyrkan/Missionskyrkan i Skog blir dansscen!

Nu vill vi välkomna våra köpare av Equmeniakyrkan/Missionskyrkan i Skog, Destiny Johannah Bergwall och Hanna af Kleen, till vår bygd!
Destiny 40 år och Hanna 35 år, har själva beskrivit sina idéer och framtidsplaner så här:

”Vi har länge letat efter en kyrka med stora öppna ytor där det finns plats för dans och som samtidigt kan fungera som ett hem. Jag, Destiny är från Ljusne så jag känner mej hemma i Hälsingland. Vi har letat främst i Gävleborg då vi tycker det är viktigt att kunna arbeta och vara verksam med kultur och i vårt fall dans i den här regionen. Hanna sa att ” här luktar det som hos min farmor” när hon klev in i kyrkan första gången. Här kommer jag att trivas!

Vi bor i Gävle och arbetar bägge med dans- Destiny som frilansande koreograf över hela världen och Hanna som dansare och dansdestinypedagog på Vasaskolan i Gävle.

Vi ska skapa regionens första dansscen för professionell  dans. Det finns inga dansscener eller danslokaler i regionen så det finns ett behov av plats för dans. Jag, Destiny vill kunna arbeta hemifrån och ta hit världen i form av danskonstnärer, dansare och musiker. Vi kommer att bo i kyrkan och hoppas också att kyrkan kan bli en mötesplats där intresserade och nyfikna ska känna sej välkomna in”.

Vi i Equmeniakyrkan Skog, har bjudit in Destiny och Hanna till vår julkonsert med Johan Lingvall samt vänner, söndag den 18 december kl 18.00. Välkomna alla då och passa på att hälsa dem personligt välkomna till vår bygd och gemenskap!

Redaktör/Carin Gisslén-Schönning

ps Johannah meddelar att de fått pengar från Postkodslotteriet till sitt projekt Dansvandring genom Skog. Så stort Grattis till det!

Kommentarer inaktiverade.