Möte med ip-only och fiber till hemmet lockade många intressenter.

Många intressenter i Skogssocken kom för att lyssna vad fiberleverantören ip-only hade att erbjuda oss som vill ha fiber ute på landsbygden.
Merparten av besökarna verkade nöjda efter mötet och ser detta som enda chansen att få fiber ut i byarna.

Visst, lite osäkerhet kring vilka underleverantörer de använder och om de verkligen menar att en fastighet 7 km från närmsta större väg kan få fiber ända in till huset fanns det.
Men i det stor hela verkar det bra och vilka andra alternativ finns det?

Enligt ip-only krävs det att ca 30% av Skogssocken ansluter sig för att de skall börja gräva, och då gräver de till alla som vill ha även om man bor 7 km in i skogen, ensam.
de räknar med att det finns 1 100 hushåll, fast boende som fritidshus, av de räknas de som redan är anslutna eller skrivit på avtal med andra bort. Så då skall alltså 30% av kvarvarande hushåll ansluta sig.
Så är det 800 hushåll som har potential ska 240 st ansluta sig för att de ska kunna gräva. ip-only äger fibernätet men sen är det upp till dig att välja internetleverantör då man inte blir bunden till en leverantör och det är en fördel för oss konsumenter.

Ansökan måste in innan 12 november, har ni inte fått brev hem kan man beställa via hemsidan: http://www.ip-only.se/privat/bestall/#/

ip-only har 6 månader på sig från den 12 november att besluta sig om de ska gräva för fiber, de har som max 24 månader på sig att slutställa fiberdragningen ändra in i din fastighet, så enligt ip-only kan vi då fiber 12 november 2019. Med rot och rut är priset ca 22 000 kr och betalning sker efter inkopplingen till din fastighet. Ett fiberanslutet hus ökar också värdet på fastigheten om man mot förmodan vill sälja i framtiden.

Vi blir mer och mer beroende av uppkoppling i samhället. Vi ska kunna jobba hemifrån, smarta kök, tv, paddor och mobiler. T.om bilen kopplas på via en app för att få motorvärmaren igång. Kopparledningarna ska bort och det mobila bredbandet fungerar, men hur länge? Som jag ser det är fiber idag vårt femte färdmedel förutom bil, båt, flyg och järnväg. Så jag chansar och skickar in en beställning, gör du?
Vid tangentbordet uppkopplad via adsl och kopparlina/Ulrika Hedlund (man kan tro att jag jobbar på ip-only men det gör jag inte, tror dock att detta är en chans som sällan kommer till oss.)

ps den 30 oktober har de möte i Söderhamn för er som missade gårdagens möte i Holmsveden, de gör säkert hembesök också om ni ringer och frågar.

Kommentarer inaktiverade.