Möte om översiktsplanen tisdag 13/2 kl 17.00

Alla föreningar och invånare i Skog/Stråtjära är varmt välkomna till Staffans Hus på tisdag 13/2 kl 17.00! Gunnar Olsson och Margareta Örn från Allis styrelse är inbjudna och mötet handlar om Söderhamns kommuns översiktsplan och utvecklingen av Västra kommundelen (Skog/Stråtjära och Holmsvedenbygden).

Just nu är en av de heta frågorna var kommundelens kommundelscenter och servicepunkt ska ligga. Beslutet i den delen kommer att för överskådlig tid styra var kommunen satsar sina resurser. Vi har intervjuat en stor del av ortens företag och föreningsrepresentanter och förberett dem på hur frågorna står. Enigheten är stor. Det finns etablerad företagskraft här och en del företag som matchar översiktsplanens nya livsmedelsstrategi på gång. Bland annat.

Vi har en knapp månad på oss att ge vår syn på frågorna och förslag på satsningar, så det brinner i knutarna! Här finns affären (öppnar enligt Mats Hagberg snart igen!), förskolan, skolan, äldreboendet, kyrkan, hembygdsföreningen, bygdegården, fungerande mobiltäckning, fiberuppkoppling för en stor del, sex bussturer om dagen tur/retur till Gävle, tre bussturer om dagen tur/retur till Uppsala-Stockholm.

Det pågår mycket stora satsningar för att miljöanpassa busstrafik i Sverige och för att drastiskt minska bussarnas klimatbelastning. De satsningar som långsiktigt krävs för att tågtrafiken ska bli ett trovärdigt alternativ kräver astronomiska ekonomiska satsningar som få seriösa bedömare tror på. Fika och vänlig atmosfär.

Väl mött!

Kommentarer inaktiverade.