Akke, kommer att slå upp portarna tisdagen den 15 maj!

U P P R O P!
Nu har vi i sydvästra kommundelen varit utan vår livsmedelsaffär sedan ett år tillbaka. Det här sista året har bygden upplevts som tom och öde. Tänk ändå vad en vanlig affär kan kännas viktig som mötesplats och att där kunna träffas och handla sina dagligvaror!

Nu kommer affären att öppna igen med en ny ägare. Den nya ägaren, Akke, kommer att slå upp portarna tisdagen den 15 maj. Vi hälsar honom varmt välkommen till vår bygd! Kommunen avser att göra affären till en servicepunkt, det betyder att det utgår viss ersättning till innehavaren för viss service. Dessutom blir det åter möjligt att få försändelser från Apoteket och Systembolaget och så småningom även kunna lämna in spel.

Men, men, men!! För att Akke ska kunna driva affären så måste vi handla det mesta av våra varor där. Därför vill vi verkligen uppmuntra och uppmana gamla och nya kunder att bidra till detta genom att vara köptrogna!! Det är enda sättet för en liten affär på landsbygden att kunna överleva – just genom att de som bor där och i byarna omkring är trogna mot sin butik. Alla föreningar i Stråtjära och Holmsveden stödjer detta.

Det finns ett gäng som jobbar i ett lokalt utvecklingsprojekt, som vi lämpligen döpt till ”Akkeboa”. Det här uppropet är en viktig del i projektet, att nå ut till bygdens befolkning. Vi ska också tillsammans med Akke se till att ordna ett trevligt yttre med olika arrangemang, torgplats för lokalt odlade varor, se över parkering, bra vägskyltning m m.
När Akke inviger affären blir det fest! Vi i projektgruppen kommer att tillsammans med Akke anordna festligheter vid affären då.
Varmt Välkommen lördagen den 19 maj klockan 12 – 16!
Öppettider: Vardagar 9 – 19 Lördag-Söndag: 10 – 18
/Projektgruppen

Kommentarer inaktiverade.