Det brinner i våra svenska skogar!

Det brinner i våra svenska skogar. Fast Skogssocken är ca 8 mil från Ljusdal där bränderna är som värst känner vi brandrök och ser rökmolnen.

Det jag också ser är det enorma engagemang som finns från allmänheten. De som ordnar att räddningstjänst, hemvärnet och andra frivilliga får en stunds vila, mat och dryck. Söker de efter chips så kom ett hel lastbil från OLW, efterlyser de sängkläder donerade JYSK en hel hög. Sen givetvis alla privatpersoner och föreningar som åker upp med förnödenheter och skänker pengar.

Människor öppnar sina hem för de som blivit utan, de erbjuder djurtransporter och stallplatser, och bönderna åker ut med sina maskiner och vattnar i den mån det går. Detta Sverige och Hälsingland vill jag bo i, där man ställer upp för varandra och gör så gott man kan.

Mina tankar går till alla som sliter med att bekämpa eldar runt om i Sverige, till skogsägare som förlorar sina livsverk och husägare som får lämna allt och inte veta om husen står kvar när detta är över.

Till ALLA frivilliga medmänniskor, TACK! Några från vår egen deltidsbrandkår har frivilligt åkt upp för att bekämpa eldarna, all heder till er!
De som vill hjälpa till, så har de en FB sida https://www.facebook.com/groups/404906213351558/
Ett swishnr finns också 1233893161 (Valla Wellness)

Ps, följ eldningsförbuden och kommer åskmolnen över oss, se er gärna omkring och mot våra skogar. /mvh Ulrika Hedlund från bokskogen i Värmland.

Kommentarer inaktiverade.