Fundering efter valet den 9 september?

Hur kommer det sig att var 4e boende i Skogssocken och de andra landsbygdsorterna runt centrala stan lägger sin röst på SD?

Det måste vara missnöjesröstning. Att SD ökar med ca 7 % i Trönö, Marma och Bergvik och hos oss. Vi i Landsbygden har inte haft problem med för mycket invandring snarare tvärtom. Ljusne och centralorten har tagit emot de flesta av de nysvenskar som kommer till kommunen och där ökade det inte stödet till SD lika mycket. Likväl i Stockholm som tar emot mest nyanlända, medans kommuner med nästan ingen invandring som Bjuv och Hörby ökar SD anhängare. Så det måste vara missnöjesröstning, eller? Tyvärr är det inget bra sätt att visa sitt missnöje på.
Hur många av SDs väljarna i kommunen har lyssnat på någon debatt med de kommunala SD politikerna? Eller röstar man i tron på att Jimmy Åkesson ska tillträda kommunfullmäktige?

Jag har varit på några debatter mellan partierna och det enda man hörde från SDs representant var när alla presenterade sig med sitt namn och vid frågor som alla partier skulle svara på.
SD svarade ungefär  som föregående talare, de ville aldrig ha ordet eller la sig inte i debatter. Tyst alltså. Hur ska de kunna företräda kommuninvånarna när de inte kan föra fram sin sak?
Visst, SD har säkert punkter i sin agenda som är bra, men den rasistiska inslag de har går inte att tvätta bort.

Ute i landsbygden behöver vi invandring för att kunna överleva, svenskar som ickesvenskar borde välkomnas med öppna armar! Eller misstas de som flyr sina hem och söker asyl i Sverige för de ”bärplockare” som inte plockar bär, de som är här på tillfälligt arbetsuppehåll och är ute och stjäl istället? Drar vi alla över samma kam?

På 1930-talet var det en snubbe som lovade arbete åt folket, så folket röstade på honom. Jobb det fixade han men han bekostade det med ett 2a världskrig och över 40 miljoner liv…
Gräset är inte alltid grönare på andra sidan och med hopp om att vi i Skogs socken minskar den gula stapeln rejält om fyra år. Säger som f.d. Stadsministern Fredrik Reinfeldt – Öppna era hjärtan!

Hoppas även att övriga partier tar dessa missröstningar på allvar och vågar lyfta upp frågan som SD surfar på! Vi måste integrera, dra ner väntetider, sätta krav på svenska språket, sätta krav på EUs invandrarpolitik, att alla ska hjälpas åt. Hårdare straff för brott (gäller givetvis alla) det tror jag alla är överens om utan att vara rasist! MEN vi får aldrig sluta hjälpa!

”Det finns bara en ras på jordens yta och vi hör alla till den – människosläktet” Jane Elliott

Ulrika Hedlund/Henninge

Kommentarer inaktiverade.