Ännu råder brandfara i skog och mark!

Var försiktig i skog och mark, det är fortfarande väldigt torrt i marken. Till alla jägare och andra som vill elda, elda INTE direkt på marken. Kontrollera noga att elden är släckt och att det inte pyr där under när ni går därifrån.
Detta är den andra skogsbranden brandkåren fått släcka på fyra dagar. Vi kunde själv släcka en tredje markbrand inte långt därifrån.

Sen vill jag vädja till alla sockenbor, lämna in åtgärder, motioner, insändare m.m. till Söderhamns kommun eller till KFSH (Kommunalförbundet Södra Hälsingland) som ansvarar för räddningstjänst, samhällsskydd och säkerhet. Deltidsbrandkåren har en bil från tidigt 80-tal. Vattenmätaren som ska visa hur mycket vatten det finns kvar har inte fungerat på 5 år. De får inte använda kommunalt vatten och det finns inte ens några brandposter i närheten. Denna brandkår är VIKTIG för oss som bor i den västra kommundelen samt många fler, dags att vi säger till att även vi ska ha bra, fungerande fordon m.m. här i sockna! Vi betalar skatt som alla andra! (Gärna fiber också när vi ändå är igång…)

Till sist ett stort tack till Holmsvedens Räddningstjänst som kom på 10 minuter mitt ute i skogen efter samtal till 112.
Vid datorn/Ulrika Hedlund 070-3396588

Branden startade i ett älgpass på måndagen och upptäcktes på tisdagskvällen av en slump.

Brandbil på väg över stock och sten

Holmsvedens Räddningstjänst, bil från tidigt 80-tal

Deltidsbrandkåren på väg att släcka elden

Insatsledaren Gustav Englin

Vattenmätaren, som inte fungerat på 5 år!!

Kommentarer inaktiverade.