Jaktinternat i Holmsveden tog plats i början på oktober

Första helgen i oktober anordnade vi ett jaktinternat i Holmsveden. Vi hyrde in en instruktörer från Göteborgstrakten, Anna-Lena Wendt, en av Sveriges främsta inom jaktapportering.

Vi var 8 ekipage och en åhörare som under helgen varvade teori på Idrottsgården tillsammans med övningar i skog och mark runt Holmsveden. Kursen vände sig till retriever-människor som i sin träning tagit sig genom grunderna inom jaktapportering och vill vidare upp i de högre klasserna.

Instruktören Anna-Lena är en mycket noggrann och pedagogisk instruktör vars filosofi bygger på en pedagogiskt inlärning. Ett väldigt harmoniskt och roligt sätt att träna hund som bygger trygga hundar och trygga förare. Anna-Lena har framgångsrikt fört fram flera hundar inom flera stora mästerskap och är en stor inspirationskälla.

Både deltagare och instruktör hade en härlig helg här i Holmsveden och Idrottsgården visade sig vara en fantastisk lokal att ha både teori och matpausar i. I dessa pandemitider kändes rymligheten lokalen tillhandahåller mycket bra. Då kursen var i internatform hade deltagarna själva med sig sitt boende i form av både husvagnar och husbilar vilket fungerade mycket bra.

Vilken förmån det är att ha tillgång till en sån fantastisk lokal och lika fantastiska marker! Tack alla som engagerar sig i byn och tack alla markägare som så självklart lät oss hålla till på åkrar, i skogen och vid sjöar.

//Frida Åberg

Kommentarer inaktiverade.