Utbyggnad av fiber till Älgnäs!

Utbyggnad av fiber i Älgnäs by, Älgnäs fritidsområde och efter vägen till Älgnäs!!!

Bredbandsbolaget har fått tillräckligt många intresserade för att bygga fiber i byarna ovan.

Så här jobbar bredbandsbolaget.

  1. Genom kampanjer försöker de nå så många som möjligt i ett område. När de fått tillräckligt många intresseanmälningar och avtal vidtar nästa steg. Detaljplanering av området och säkring av tillstånd hos kommunen.

    Så här arbetar de med utbyggnaden av villafiber

    De börjar med att gräva fiber i gatorna/vägarna och etablerar det så kallade områdesnätet. Än så länge utför de inte något arbete på tomt eller i hus. Inför grävandet märks ledningar som redan ligger i marken ut så viktig infrastruktur inte kommer till skada.

    Nästa steg är att en tekniker kontaktar fastighetsägaren för att boka tid att gå igenom var de ska gräva på tomten och hur fibern ska installeras i huset. En mer detaljerad plan, om när de sätter igång och när installationen startar, kommuniceras i god tid innan arbetet sätter igång. De börjar inte installera på tomt eller i hus innan tekniker varit på besök.

Vilka är förutsättningarna i andra delar av Skogs socken?

Ja väldigt olika tyvärr. Ett sätt att påverka är att anmäla intresse till bredbandsbolaget. Det är inte bindande men ger uppmärksamhet kring behovet!!

Gå in på deras hemsida https://villafiber.bredbandsbolaget.se/

1. Ange din adress här för att se om vi kan erbjuda villafiber i ditt område. Finns inte din adress kan du anmäla intresse.

Det man behöver i uppgifter är fastighetsbeteckningen och den hittar man bl a på hitta.se karta

Kommentarer inaktiverade.