Våga lyssna och hjälpa!

Min äldsta dotter föddes 2006 och Tim Bergling började på allvar försöka få ut sin musik till olika aktörer inom musikindustrin.
2010 tog vi steget från stad till landsbygd, då hörde jag Tim för första gången med Seek Bromance.
2011 kom Levels då under varumärket Avicii och min äldsta dotter och jag fastande för hans musik,  vi som bor långt ifrån det klubbliv musiken var som mest populär.

Då man pendlar 9 mil till o från jobbet varje dag går det liksom fortare med bra musik i bilen. Aviciis musik passade ypperligt bra i bilen och det var samtidigt musik som gick hem hos både mig och barnen. 40 % av vår “lyssna i bilen på lista” på Spotify har varit Aviciis låtar, egenproducerade eller låtar han varit medproducent på, vilket är många.

När vi såg dokumentären på bio i höstas (Avicii: True Stories) tänkte jag – för mig själv – Hoppas han får den hjälp som han verkligen behöver. Svaret kom för en vecka sedan då Sverige och världen förlorade en STOR musikproducent som endast blev 28 år. Tänk hur stor han kunde ha blivit om han bara fick må bra i det han gjorde och att alla accepterade hans vilja.

Det finns människor överallt omkring oss som likt Tim Bergling kämpar med sitt mående varje dag. I Sverige är självmord den vanligaste dödsorsaken för pojkar och män i åldrarna 15-45.

Med våren kommer medarbetarsamtal, depressioner, prestationsångest att göra en massa saker, skolavslutningar m.m. Våga lyssna och hjälpa din skolkamrat, vän, granne eller arbetskamrat som visar tecken om att något inte är står rätt till. Jag ska iaf försöka blir bättre på det.

Vill tipsa om en av Aviciis finaste låtar i mitt tycke:

Skådespelaren Robin Williams lär ha sagt, ”jag brukade tro att det värsta i livet var att bli helt ensam. Det är det inte. Det värsta i livet är att känna sig helt ensam i rum fyllda med människor. ”

Läs hela artikeln här: https://www.svt.se/opinion/maskulinitet-och-psykisk-ohalsa

En till artikel som är läs- och tänkvärd:

https://www.etc.se/kultur-noje/avicii-levde-i-en-varld-som-var-fullstandigt-ohallbar

Ha en fin Valborg där ute!

Vid tangentbordet/Ulrika Hedlund

Kommentarer inaktiverade.