Folkmusikens Queen B till DansPlats Skog den 23 mars

NU HÄNDER DET! Folkmusikens Queen B var Brita Björs stora satsning under 2017, med premiär i Malmö. Ett konstnärligt utforskande gav liv åt en storslagen enkvinnsshow, ett musikaliskt fyrverkeri och en hejdlös kulturkrock mellan popstjärnan och knätofsen.

Nu får den liv igen genom en turné i Gävleborgs län med Folkteatern Gävleborg, den 23 mars kl 18-19 kommer den till DansPlats Skog.

Se hela turnéplanen här: https://folkteaterngavleborg.se/program/folkmusikens-queen-b-en-ogenerad-karleksforklaring-till-divan/

Brita Björs ikläder sig rollen som Folkmusikens Queen B i denna egensinniga soloföreställning. Hon tolkar världsartisten Beyoncé fast via folkmusik, folkdräkt, folkdans och allmogekultur. Gamla folkvisor i moderna arrangemang som speglar Beyoncés tematik, danssteg som flörtar med både folkdans och Beyoncé-koreografi, kostym inspirerat av folkdräkt som för tankarna till en Beyoncé-kollektion – en maxad allmoge-show för samtiden.

Brita är utbildad vid musikhögskolan i Malmö och även bosatt där, men är född och uppvuxen i Järvsö, Hälsingland.

Idé och på scen: Brita Björs
Musik: Brita Björs
Regi och koreografi: Tove Sahlin/Shake it Collaborations
Kostym och rekvisita: Ida Björs
Ljus och set design: Josefin Hinders
Film, foto, trailer: Max Tellving
Projektioner: Alex Pacheco
Mixningskonsult: Lotta Wenglén

Föreställningen är cirka 50 minuter lång.
Begränsat antal platser! Boka biljetter dansplatsskog@gmail.com

Ingen biljettkostnad men efter föreställningen erbjuds du att swischa valfritt belopp för att stödja dansscenen DansPlats Skog och dess verksamhet.

Se evenemanget på fb

http://britabjors.se

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=R1Nu66kkxds

Kommentarer inaktiverade.