Fredagen den 31 maj är det gästspel som gäller på Dansplats Skog.

Fredagen den 31 maj är det gästspel som gäller på Dansplats Skog.
Se fb: https://www.facebook.com/events/286815062255308/
Först ut är Sara Soumah från Stockholm som visar sin examensföreställning Traces and Resonance från masterutbildningen i koreografi- NPP på Dans & Cirkushögskolan(DOCH)
Sen får vi ta del av 9.81- en föreställning av och med det polska danskompaniet PRACOWNIA TEATRU TAŃCA. Vars medverkan gjorts möjlig av Viksjöforsbaletten och EU bidrag från Erasmus +.
10 dansare på scenen- missa inte detta!

Kvällen är kostnadsfri, FÅ PLATSER KVAR. För att reservera en plats, mejla: dansplatsskog@gmail.com

Klockan 19.30
Traces and Resonance
med Sara Soumah

Traces and Resonance
– ett rytmiskt utforskande av spår

Traces and Resonance är ett solo som tagit form utifrån min danspraktik under mina två år på master programmet Nya Performativa Praktiker, på Uniarts, Dans- och Cirkushögskolan. I min praktik utforskar jag rytm utifrån ett inre lyssnande och funderar kring närvaro, ursprung och spår. Varmt Välkommen!

“Jag lyssnar. Jag lyssnar till min intuition, till rytm och musik och ljud, till platsen och situationen jag befinner mig i, till min kropp och all erfarenhet som den bär med sig. Det är en process av att plocka ut och bryta ner rörelser ur invanda mönster och att utforska min egen rytm och sätt att göra dem. Samtidigt vet jag inte ens om en kan ha egen rytm eller egna rörelser. Jag tänker att jag jobbar med spår av det som jag fått med mig genom alla år av dans och musik. Spår som tolkas och omformas i mig. Vad har jag för spår i min kropp? Hur relaterar jag till spårens ursprung? Vad för politik bär min kropp på som vit, svensk kvinna i förhållande till spårens ursprung och vad skapar jag för sammanhang genom min praktik?”

Längd: ca 40 min
Koreografi och dans: Sara Soumah
Ljusdesign: Maria Ros Palmklint
Ljudkonsult: Andrea Fantuzzi
Konstnärliga rådgivare: Alma Söderberg, Destiny af Kleen, Louise Hultén and Lars Normalm

Speciellt tack till: Alphonse Soumah, Anna Lena Tell och övriga lärare på DansDojon, Conjunto Folklorico Nacional de Cuba, Fanta Yayo, Fatou Bangoura, Ismael Bonfils Kouyate, Jota Jota, Lisa Janbell, MELO Collective, Merlin Bleriot Nyakam and Sekouba Camara/Ballet Matam.

Klockan 20.15
8.91
med danskompaniet Pracownia Teatru Tanca

ABOUT PRACOWNIA TEATRU TAŃCA
Pracownia Teatru Tańca has been operating and developing in the structures of the Youth
Center for Culture and Education in Zielona Góra under the artistic direction of Marek Zadłużny –
choreographer, graduated dancer artist, pedagogue, and dance theorist.
The aesthetics of the Dance Theater Studio collides the currents of minimalism and organic
movement characteristic of physical theater and selected contemporary dance techniques. At the
same time, it is based on the foundations of structural improvisation, which is the author's dynamic,
strong style of choreography created by the group. Performances are always the result of creative,
collective cooperation and connect different languages ​​of communication through art.

Directed by: Marek Zadłużny
Cast: Agnieszka Jodłowska, Magdalena Bębenek, Kalina Group, Marta Paszkiewicz, Katarzyna
Pawlak,Dorota Margalska, Julita Polańska Marek Zadłużny, Radosław Bajon, Gabriel Zaborniak,
Lukasz Szpilski
Time: 25 min

Kommentarer inaktiverade.