Välkommen på Residensvisning med GLAS!

Välkommen på Residensvisning med GLAS!

GLAS har residens hos DansPlats Skog 10-16/8. Veckan avslutas med en residensvisning lördagen den 15/8 kl 17.
Under veckan har även en danskonstnär kommit in och arbetat med duon- så resultatet av trion visas offentligt! Välkomna!

GLAS består av jazztrummisen Maria Dahlin och ljudproducenten Gusten Aldenklint, båda boende och verksamma i Göteborg. Duon är ett tvärkonstnärligt projekt som utforskar skillnaden mellan spelad och inspelad musik, akustiska och syntetiska ljud, komponerade, programmerade och improviserade låtar. Musiken tar sin utgångspunkt i allt från kompositioner till dikter och konceptuella idéer. Genom att ställa upp våra musikaliska olikheter men samtidigt spegla varandra som reflektioner
genom glas så skapar vi ett kalejdoskop av instrumentering och ljud.

Danskonstnären:

Linn Lindström

Som nyexaminerad från Balettakademins yrkesdansarutbildning har jag fullt upp med att utforska min konstnärlighet och kreativitet. I nuläget hittar jag mycket av min inspiration i natur och arkitektur men också i mötet med andra människor. Jag har tidigare även studerat sång vi Rymtus musikergymnasium och är därav också intresserad av att se hur jag i skulle kunna kombinera de två konstformerna.

Det känns fantastiskt att få komma tillbaka till Dansplats Skog där jag även förra sommaren hade residens. Då med ungdomskompaniet ilYoung i ledning av Lee Brummer och Israel Aloni. Den här gången ska jag få möta den nystartade duon GLAS och det ska bli spännande att se vad vårat konstnärliga utbyte kan komma att mynna ut i.

Mer info om musikerna:

Maria Dahlin
Frilansande trummis inom jazz och improvisationsmusik som även syns till på popscenen ibland. Lika mycket jazzkatt som fri improvisationsmusiker. Utbildad vid Birka folkhögskola, Skurups folkhögskola, Högskolan för Scen och Musik, samt en utbytestermin vid Jazzlinja i Trondheim. I Glas utforskar jag hur jag kan passa in i den syntetiska ljudmiljön med mitt akustiska sound. Genom att härma, reflektera och svara på Gustens spel så undersöker jag hur våra olika ljud kan gå ihop till en helhet. Bandets ovanliga sättning ger mig stor frihet att utforska och utvidga min roll både som musiker och kompositör.

Gusten Aldenklint
Frilansande ljudproducent, kompositör och elektronisk musiker. Jag har ställt ut ljudkonst, kurerat och handlett experimentella musiker och spelat på scener för flerkanals musik och performance. I Glas får jag utforska hur inspelade eller syntetiska ljud kan spelas eller programmeras för att spegla Marias akustiska ljud. Jag försöker tolka vad Marias spel berättar och hur vi kan skriva och arrangera musik som leker med hierarkierna mellan ljuden.

Glas första rep:https://vimeo.com/388819018

Kommentarer inaktiverade.