Rövarhistorier på Sagberg den 6 september extrainsatt kl 13

Kl 16 är fullsatt!! Extrainsatt kl 13. Det sägs att en gång i tiden gick det knappt att passera Hälsingland utan risken att förlora både liv och lem. I Ödmården härskade Stigman Sote och Tjuv-Jon med sina grymma rövare och längs pilgrimsleden från Uppsala till Trondheim passerade vandrarna den fruktade Rövargrottan vid Laforsens brusande forsar.
Under en höstkväll kommer Historier från Hälsingland att berätta om Hälsinglands många rövare och alla dess historier. Vi beger oss från norr till söder, öst tll väst, och finkammar landskapet på märkliga och bitvis kusliga berättelser om rövare, vikingar och laglösa. Till det har vi lagt till ett segment kring människor som sägs ha blivit bergtagna och mördade barn som i folktron förvandlats till mylingar.

Kvällens manus är helt nytt och de flesta av historierna ni kommer att få höra har vi aldrig tidigare framfört, varken live eller i podden!

Medverkande historieberättare under kvällen är Robert Fors och Viktor Hansson.

Antal platser är ytterst begränsade.
Biljetter köps via SWISH 1235672431 (Glöm ej förnamn samt datum så att vi vet vilken berättarkväll du ämnar besöka. Exempel “Robert 30 aug”)

Pris: 100 kr per person (gratis upp till 6 år)

Datum och tid: söndagen den 6 sep kl.16-18

Tag gärna med en fikakorg att avnjuta tillsammans med historierna vid elden!

För frågor ring 073-993 74 51 eller mejla på historierfranhalsingland@gmail.com

https://facebook.com/events/s/rovare-mylingar-och-bergtagna-/655227088448757/?ti=cl

Kommentarer inaktiverade.