Under allhelgonahelgen minns vi våra döda.

Under allhelgonahelgen minns vi våra döda. I år har vi blivit särskilt påminda om livets skörhet. Det kan kännas extra viktigt att få tala om och tänka på dem som gått före oss. Det finns många fina och stämningsfulla sätt att hedra våra avlidnas minne. Kanske vill du besöka en kyrkogård för att tända ett ljus på en väns eller släktings grav. Eller promenera bland gravarna och förundras över det vackra.

Inför årets allhelgonahelg så måste vi tänka annorlunda, så att det inte blir för många som reser till begravningsplatserna samtidigt. Svenska kyrkans församlingar följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar firandet av allhelgonahelgen för att inte riskera smittspridning. Det kan till exempel handla om att undvika trängsel genom att hålla flera små minnesgudstjänster istället för en enda. Eller att flytta utomhus när det är möjligt. Du kan också välja att minnas nära och kära på andra sätt än att besöka en kyrkogård. Tänd ljus hemma och ha kontakt med närstående.

ALLHELGONA I CORONATIDER

Råd till dig som vill besöka en kyrkogård eller kyrka under allhelgona.

  • Besök kyrkogården och tänd ljus veckan före eller efter allhelgonahelgen. Det är säkrare än att gå dit under veckoslutet.
  • Titta på församlingens webbplats för att se vad de erbjuder och hur de anpassar firandet.
  • Respektera och följ anvisningarna från personalen för att förhindra smittspridning.
  • Tänk på att resan till och från kyrkan också innebär risk för smittspridning. Välj färdmedel med omdöme och följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Kommentarer inaktiverade.