Senaste om Affären!

Många intresserade av att driva livsmedelsbutik i Stråtjära

Rekrytering pågår för fullt sedan Gudrun Eriksson efter sju år beslutat sig för att sälja Ica Nära Hälsingeporten.

Annonsen ligger ute på Tempos och Axfoods sajter och i facktidningarna. Många har hört av sig och är intresserade av att driva en ny livsmedelsbutik i Ica Hälsingeportens lokaler, och ett tiotal personer mellan Sundsvall och Gävle är realistiska sökande.

– Det är bra om personen har lokal förankring. Dessutom behövs vanan med att driva en butik. Det är stora krav på miljö, hållbarhet och livsmedelshantering nu, säger Fredrik Rosengren, butikskonsulent på Tempo i Gävle-Dalaområdet.

Än är det inte helt säkert att det blir just en Tempo-butik, eftersom det är säljaren som bestämmer i slutändan. Men om så är fallet utlovar Fredrik Rosengren ett bredare sortiment av lokala varor.

– Tempo har större möjligheter än Ica och Coop som är väldigt styrda. Vi uppmuntrar till att jobba med ett lokalt sortiment, eftersom det är vad folk på mindre orter ofta föredrar. Det är vår fördel, säger Fredrik Rosengren.

Annars kommer de att behålla många likheter med Ica-butiken.
När de hittat personen de söker har Ica Hälsingeportens nuvarande ägare, Gudrun Eriksson, tre månaders uppsägningstid innan butiken överlåts.

Kommentarer inaktiverade.