Fiber till Henninge, 15 anslutningar krävs! sista anmälan 14 april!

Vid den sista anmälningsdagen, 31:a mars, hade tillräckligt med intresserade anmält sig i Strand, Skogbodarne och Hamnäs. För Hamnäsborna är det verkligen efterlängtat att fibern kommer till byn. Planerna vid utbyggnaden i Stråtjäraområdet av Söderhamn Nära (kommunens bredbandsbolag) 2014 innehöll från början även byn Hamnäs. Nya beslut togs och utbyggnadsplanen för Hamnäs skrinlades. Gissa om man är glada att man tillsammans med Stadsnätsbolaget lyckats få tillräckligt många intresserade. Byalagets kontaktperson i Hamnäs, Ingvar Östling, har verkligen jobbat för att ro etappen nr sex i land. I Strand har Henrik Bergman och Camilla Wengelin stöttat.

Men det är inte färdigt än! Vi ger oss inte! Fibern ska till Henninge också! Till Henninge räknas från Holmsveden även Nybo. I hela området behövs 15 intresserade för att fiber ska dras. Det blir inte som tidigare anmälan via Stadsnätsbolaget för den här etappen utan ni som är intresserade ska ta kontakt med Ulrika Hedlund i Henninge. Nu gäller det att alla hjälps åt med att nå fastighetsägarna. Här är precis som i flera av de övriga etapperna naturligtvis många fritidsboende.

Vi har sagt det förut och säger igen. Tillgång till fiber är viktigt för de fastboende men också en stor tillgång för fritidsboende. Flera som jag varit i kontakt med sprider nu informationen om Henninge till vänner och bekanta som inte läser på nätet. Många positiva krafter som ser fiber som en viktig resurs för utvecklingen i bygden drar sitt strå till stacken.

Kontakta Ulrika Hedlund 070-3396588 så ordnar hon med en intresseanmälan och info till samtliga intresserade. Tveka inte ta kontakt så fort som möjligt!!

Ingrid Belfrage

PS Även om Du inte är intresserad av fiber, så ökar värdet på din fastighet mellan 40 000-80 000 kr. Det blir även lättare för nästa generation att ta över, bo och leva på landsbygden med fiber indraget. Kopparnätet kommer att försvinna inom några år. Så se det som en investering, inte en kostnad.

Läs avtal och priser här: 2019 kampanj Fiber avtal och priser Henninge

OBS: just nu (190410) åtta intresserade fastigheter! Vi behöver 7 intresserade till!

Kommentarer inaktiverade.